Toch nog kans op een flink pak sneeuw tijdens de laatste dagen van dit jaar!

sneeuw

Winters weer in het grootste gedeelte van het land

Stiekem hoopten we allemaal op een witte kerst. Jammer genoeg zat dit er voor ons hier in Nederland niet in. Desondanks bestaat er nog een grote kans op tóch nog wat sneeuw tijdens de laatste dagen van dit jaar. Het wordt met name de komende dagen voor het weekend een stuk kouder, dus zorg dat je je winterjas en handschoenen weer paraat hebt staan.

Vandaag en morgen zakt de temperatuur en is er kans op sneeuwval in grote delen van het land.

Vandaag en morgen
Vanaf de middag heeft met name het noorden en noordwesten van het land te maken met (winterse) buien. Deze buien gaan tezamen met hagel, natte sneeuw en zelfs onweer. De middagtemperatuur komt gedurende de dag uit op een graad of 5. Landinwaarts kan het vanavond door bevriezing van natte weggedeelten glad worden. Morgen begint de dag vrij zonnig en droog maar gedurende de dag raakt het vanuit het zuidwesten geleidelijk bewolkt. Later op de dag is grote kans op (natte) sneeuw; in het midden en oosten van het land ligt mogelijk binnen korte tijd een flink pak sneeuw.

Oud en nieuw
Gelukkig kunnen we het weekend wat zachter weer verwachten. De overgang van vandaag en morgen naar het weekend zal groot zijn. De temperatuur stijgt naar zo’n 11 graden. Wel is het dit weekend regenachtig en onstuimig weer. Tijdens de jaarwisseling lijkt het tussen de buien door net even droog te blijven.

Lees ook: Huh?! Je kunt dus écht allergisch zijn voor kou en dít is waarom!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Buienradar | Beeld: Wikimedia Commons, GIPHY