Kleine moeite, groot resultaat: DIT doen Italianen na het eten om af te vallen!

Het is nog leuk om te doen ook!

Italianen staan bekend als echte bourgondiërs: ze eten veel, voornamelijk koolhydraatrijk, en drinken grote glazen rode wijn. Toch valt het op dat er wel heel veel slanke mensen rondlopen. Wat is het geheim van de Italianen om zo slank te blijven? Wij hebben het antwoord!

Ze doen maar één ding dat alle vette pasta’s en kazen compenseert! Bizar..

Koolhydraatrijk
De Italiaanse keuken is een van onze favoriete, maar misschien ook wel een van de meest ongezonde keukens die er bestaan. Dat koolhydraatrijke eten proberen wij zoveel mogelijk te mijden, omdat wij juist bang zijn hier te veel van aan te komen. Toch zijn de Italiaanse vrouwen vaak vrij slank, hoe kan dat als ze zoveel eten en zoveel alcohol drinken? Dat komt doordat ze regelmatig bewegen! We hebben het niet over zweten in de sportschool; ze gaan na het eten gewoon een blokje om. Iedereen kan dit!

Wandelen
De Italiaanse dames hebben hun slanke lichamen te danken aan de passeggiata: een korte wandeling die wordt gemaakt na iedere maaltijd. Deze wandeling wordt niet zozeer gemaakt om af te vallen, maar om het eten te laten zakken. Door deze korte wandeling krijgt de vetverbranding een boost en wordt de bloedsuikerspiegel gestabiliseerd. Niet alleen is regelmatig wandelen goed voor de spijsvertering en de bloedsuikerspiegel, ook is het natuurlijk hartstikke gezellig en helpt het om af te vallen!

Bron: Happy in Shape | Beeld: The Culinary Library