Wil je graag een beetje afvallen of op hetzelfde gewicht blijven? Dan moet je deze 10 dingen NIET doen!

Maak jij je hier ook schuldig aan ‘s ochtends?

Iedereen weet dat gezond eten en veel bewegen van groot belang zijn voor een gezonde leefstijl en een goed figuur. Nu blijkt alleen ook dat alles wat jij in de ochtend doet veel invloed heeft op die extra rolletjes rond de heupen. Als jij deze 10 dingen niet meer doet zal dit zich weerspiegelen in je figuur en gezondheid!

  • Genoeg slapen is belangrijk voor een gezonde leefstijl, helaas is teveel slapen juist weer slecht. Je kan dus het beste niet tot één uur in je nest blijven liggen op je vrije dag. Teveel slaap zou namelijk kunnen zorgen voor een vergrote kans op diabetes en hartziekten.
  • Sla het ontbijt nooit over, want dit is zo belangrijk voor de start van je dag. Wanneer je dit overslaat krijgt je metabolisme namelijk een onverdiende klap en ontneem je je lijf een hoop voordelen, zoals een lagere hoeveelheid van het stresshormoon en het zorgt ervoor dat je de dag energiek kan beginnen. Juist door het ontbijt kan je een gezond eetpatroon veel makkelijker volhouden!
  • Het schijnt dat je minder snel aankomt als je jezelf dagelijks weegt. The Journal of Obesity heeft een studie gedaan en daaruit is gebleken dat mensen die zichzelf ’s ochtends wegen over het algemeen meer gewicht verliezen dan mensen die dat niet doen. Mocht je aan krachttraining doen, schrik dan niet! Spieren wegen namelijk meer dan vet, dus je kan in gewicht aankomen terwijl je eigenlijk slanker wordt.
  • Laat je mobiel even liggen zodra je wakker wordt en ga niet direct kijken welke stressbezorgende berichten er allemaal zijn binnengekomen. Pak je rust in de ochtend om goed wakker te worden!

Meer goede manieren om je dag beter te beginnen vind je op pagina 2.

Pagina 1/2