Hoe bewaar jij je pot pindakaas? Blijkbaar doe je dit je hele leven al verkeerd!

Dus zó hoor je die pot te bewaren!

In ons land is pindakaas, naast chocoladepasta- en hagelslag, favoriet voor op de boterham. Ook door een toetje is het heerlijk en je kunt er zelfs de beste taarten mee bakken. Je wilt niet dat het smeuïge, veelzijdige goedje op een gegeven moment minder lekker wordt. Bewaar ‘m dan ook altijd op de juiste plek! 

Het is misschien wel even wennen, maar deze tip is zeker het proberen waard!

Hoe moet je pindakaas nou écht bewaren?
Ook al zul je in de winkel potten pindakaas altijd met de deksel omhoog aantreffen (logisch ook, anders kun je het etiket niet lezen), dit is toch echt de foute manier om de pot op te bergen. Je kunt je pindakaaspot namelijk het beste ondersteboven bewaren. Hiermee zorg je ervoor dat de pindakaas langer smeuïg en lekker blijft.

Natuurlijke oliën
Hoe dit kan? Het heeft allemaal te maken met de natuurlijke oliën die zich in de pindakaas bevinden. Zet je de pot ondersteboven neer, dan glijdt alle olie langzaam door de pot heen en hoef je nooit meer moeilijk te doen om de olie die op de bodem ligt naar boven te halen. Je pindakaas smaakt hierdoor niet alleen lekkerder; hij is ook langer houdbaar doordat de verdeelde olie ervoor zorgt dat de substantie niet uitdroogt. Wij vinden het een geniale oplossing!

Bron: archief | Beeld: Wikipedia