Wow.. uit onderzoek blijkt dat mannen langer leven als ze dít eens wat vaker doen!

schoonmaken

Nóg een reden om hem thuis aan het werk te zetten

Dat vrouwen thuisblijven en het huis schoonmaken is natuurlijk niet echt meer van deze tijd. De mannen kunnen net zo goed hun steentje bijdragen in het huishouden. Toch denken nog niet alle mannen hier hetzelfde over, bij veel stellen zijn de huishoudelijke taken allesbehalve eerlijk verdeeld. Zit jouw man ook de hele dag op de bank te niksen? Laat hem dit dan lezen!

De mannen kunnen gelijk maar beter beginnen met schoonmaken als ze langer willen leven.

Huishoudelijke activiteiten
De McMaster University en Hamilton Health Sciences voerden een onderzoek uit namens de Health Research Institute. Het bleek dat 30 minuten aan huishoudelijke activiteiten bij mannen de kans op vroegtijdig overlijden met maar liefst 28 procent verkleint. Daarnaast neemt de kans op hartproblemen ook nog eens met 20 procent af.

Aantal minuten
Maar liefst 130.000 mensen uit 17 verschillende landen werden bestudeerd tijdens dit onderzoek. Hieruit is gebleken dat als men gedurende zeven jaar minimaal 150 minuten per week actief zijn, het sterftecijfer met acht procent afneemt. Ook hadden de mensen die 750 minuten wandelden per week zelfs 36 procent minder kans om te overlijden! En wat is er nu actiever dan even stofzuigen? Mannen, als jullie dit lezen, kom direct van die bank af en ga het huis gelijk maar voorzien van een hele grote schoonmaakbeurt!

 Bron: Gatsby | Beeld: ter illustratie, Pixabay fotomontage